Lentoapu-v-white-kopi.png

Voinko saada korvausta ylimääräisistä kuluista?

Sinulla saattaa olla oikeus ylimääräisten kustannusten takaisinmaksuun.

Kun matkasi viivästyy lennon myöhästymisen, peruutuksen tai lennolle pääsyn epäämisen vuoksi ja odotteluaika on tavanomaista pidempi, sinulla saattaa olla oikeus ruokaan, virvokkeisiin, hotelliin sekä lentokentän ja hotellin välisiin kuljetuksiin kohtuullisessa suhteessa myöhästymisen kestoon.

Jos lentoyhtiö ei tarjoa uudelleenreititystä, vaan sinun on itse ostettava uusi lentolippu, lentoyhtiötä voi vaatia korvaamaan uuden lipun hinnan. Jos lentoyhtiö hyvittää alkuperäisen lipun hinnan ilman, että asiasta on sovittu kanssasi, ja ostamasi uusi lippu on alkuperäistä lippua kalliimpi, lentoyhtiö voi joutua hyvittämään erotuksen. Voit auttaa keräämään todisteita siitä, ettei lentoyhtiö ole reitittänyt matkaasi uudelleen hyväksyttävällä tavalla, lähettämällä meille todisteita yrityksestäsi tavoittaa lentoyhtiötä niin, että sillä olisi ollut mahdollisuus reitittää lentosi uudelleen.

Voiko Lentoapu auttaa hakemaan korvausta ylimääräisistä kuluista?

Kyllä, Lentoapu voi auttaa hakemaan korvausta lennon viivästymisestä johtuvista ylimääräisistä kustannuksista, jotka ovat syntyneet esimerkiksi hotellimajoituksesta, ruoasta tai kuljetuksista. Lentomatkustajan oikeuksia koskevan EY-asetuksen mukaan etukäteen maksetuista kustannuksista ei kuitenkaan voi saada korvausta. Tällaisia ovat esimerkiksi etukäteen maksettu hotellimajoitus tai vuokra-auto, jotka jäävät käyttämättä. Vain varsinaisen viivästymisen aikana syntyneet kustannukset voidaan korvata.

Jos pyydät Lentoapua hakemaan korvausta ylimääräisistä kustannuksistasi lataamalla kuitit korvaushakemukseesi, sitoudumme hakemaan lentoyhtiöltä kulujen takaisinmaksua samalla, kun haemme siltä vakiokorvausta. Sillä ei ole merkitystä, maksaako korvauksen ylimääräisistä kustannuksista tilillesi suoraan matkatoimisto tai lentoyhtiö, vai saatko korvauksen meidän kauttamme. Perimme kaikissa tapauksissa palkkion korvatuista ylimääräisistä kustannuksista, joiden hakemiseen olet meidät valtuuttanut – siinä tapauksessa, että onnistumme saamaan korvauksen.

Lentomatkustajan oikeudet Voinko saada korvausta ylimääräisistä kuluista?