Lentoapu-v-white-kopi.png

Mitä korvaushakemuksen lähettämisen jälkeen tapahtuu?

Kun olet lähettänyt vaadittavat tiedot sisältävän korvaushakemuksen meille ja allekirjoittanut valtakirjan, toimitamme juridisen vaatimuksen lentoyhtiölle, joka on vastuussa myöhästymisestä.

Vaatimuksessamme kehotamme lentoyhtiötä maksamaan myöhästymisestä vakiokorvauksen sekä korvaamaan mahdolliset ylimääräiset kustannukset.

Jos lentoyhtiö hyväksyy vaatimuksen, se maksaa korvauksen tavallisesti Lentoavun tilille. Tämän jälkeen Lentoapu siirtää sinulle kuuluvan osuuden korvauksesta tilillesi.

Jotkut lentoyhtiöt maksavat korvauksen suoraan matkustajille. Ilmoita siinä tapauksessa meille, että olet vastaanottanut rahat. Saat meiltä sähköpostin, jossa kerromme, miten voit maksaa meille palkkiomme.

Jos lentoyhtiö ei suostu maksamaan tai jättää korvausvaatimuksemme huomiotta, juristimme selvittävät, oletko kuitenkin oikeutettu korvaukseen.

Lentoavulla on pääsy erilaisiin tietokantoihin, joista voimme hankkia teknisiä todisteita siitä, kuka myöhästymisestä/peruutuksesta todennäköisesti on vastuussa.

Jos sinulla on keräämiemme tietojen perusteella oikeus korvaukseen, viemme mahdollisuuksien mukaan asiasi oikeuteen.

Joissakin harvoissa tapauksissa asian käsittelyyn ei voida soveltaa tavanomaista menettelyä. Näin on esimerkiksi silloin, kun lentoyhtiö on mennyt tai uhkaa mennä konkurssiin tai kun lentoyhtiön kotipaikka ei ole Pohjoismaissa. Näissä tapauksissa korvauksesi perimiseen saatetaan tarvita toisenlaista menettelyä.

Kuinka kauan hakemukseni käsittely kestää?
Yksittäisen asian käsittely saattaa kestää kaksi viikkoa tai kaksi vuotta – eikä käsittelyyn menevää aikaa voi arvioida etukäteen. Onneksi monet lentoyhtiöt ovat alkaneet maksaa korvauksia nopeammin vastaanotettuaan vaatimuksen meiltä.

Miten toimin? Mitä korvaushakemuksen lähettämisen jälkeen tapahtuu?