Lentoapu-v-white-kopi.png

Tässä ovat parhaat lentoyhtiöt matkustamiseen – top 10 lista

October 2024

Viimeisin kirjoitus

Oletko valmis kesälomalle? Tässä ovat oikeutesi lennoilla.

October 2024

Tässä ovat parhaat lentoyhtiöt matkustamiseen

 

Lentoavulla varmistamme, että matkustajat saavat heille kuuluvat korvaukset viivästyneistä tai perutuista lennoista. Tämä tarkoittaa myös sitä, että tiedämme, mitkä lentoyhtiöt ovat parhaita matkustamiseen. Olemme tarkastelleet korvaustapauksia vuoden 2023 alusta lähtien.

 

Parhaat lentoyhtiöt tällä hetkellä

Jos etsit tietoa siitä, mikä lentoyhtiö on juuri nyt paras valinta, olet oikeassa paikassa. Olemme koonneet listan kymmenestä parhaasta lentoyhtiöstä matkustamiseen tällä hetkellä. 

 

Tiedot perustuvat OAG’s punctuality report, joka päivittyy kuukausittain ja kertoo lentoyhtiöiden täsmällisyyden sekä peruutusten määrän. Olemme myös lisänneet tiedot siitä, kuinka monta tapausta olemme käsitelleet kunkin lentoyhtiön kanssa  viime vuoden aikana.

 

1. Garuda Indonesia

Viime vuoden aikana Lentoavulla on ollut vain yksi korvaustapaus Garuda Indonesiaa vastaan, mikä kertoo sen erinomaisesta täsmällisyydestä – 95,5 % lennoista on ollut aikataulussa. Lisäksi peruutuksia on ollut vain 0,6 % heidän 5595 kuukausittaisesta lennostaan. Jos suunnittelet matkaa Aasiaan, Garuda Indonesia on loistava valinta lentoyhtiöksi.

 

2. Austrian Airlines

Lentoapu on auttanut matkustajia 613 korvaustapauksessa vuonna 2023. Viime kuussa Austrian Airlinesin täsmällisyys oli 92,8 %, ja heidän 7105 lennostaan vain 0,5 % peruttiin. Näin ollen Austrian Airlines on erinomainen valinta matkustettaessa Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa.

 

3. Copa Airlines

Jos olet matkalla Etelä-Amerikkaan, Copa Airlines on loistava valinta, halutessasi varmistaa, että saavut ajoissa perille. Heidän täsmällisyytensä on 91,4 %, ja viimeisen kuukauden aikana vain 0,3 % lennoista oli peruttu. Koko vuoden aikana Lentoapu on käsitellyt vain seitsemää korvaustapausta Copa Airlinesin kanssa.

 

4. Aeromexico

Lentoapu on käsitellyt viime vuoden aikana vain 27 korvaustapausta Aeromexicoa vastaan, mikä tekee siitä yhden parhaista lentoyhtiöistä Etelä-Amerikkaan suuntautuville matkoille. Viimeisen kuukauden aikana heidän peruutusprosenttinsa on ollut erittäin matala, vain 0,2 %, ja täsmällisyys on ollut 90,2 % helmikuun 15 236 lennosta.

 

5. Aer Lingus

Aer Lingusilla oli viimeisen kuukauden aikana 7744 lentoa, joista vain 0,9 % peruttiin. Lisäksi heidän täsmällisyysprosenttinsa oli vaikuttava 89,7 %, mikä toi heille viidennen sijan Lentoavun parhaiden lentoyhtiöiden listalla. Koko vuoden aikana olemme käsitelleet vain 93 korvaustapausta Aer Lingusia vastaan.

 

6. Oman Air

Oman Air on yksi parhaista lentoyhtiöistä, jos matkasi suuntautuu Eurooppaan, Lähi-itään tai Afrikkaan, sillä Lentoavulla on ollut vain 20 korvaustapausta vuoden aikana. Viime kuussa heidän täsmällisyysprosenttinsa oli 89,6 % ja peruutusprosentti vain 0,4 %.

 

7. Delta Air Lines

Jos matkustat Yhdysvaltoihin tai Yhdysvaltojen  sisällä, Delta Air Lines on erinomainen valinta. Viime vuoden aikana olemme käsitelleet vain 320 korvaustapausta Deltan osalta. Viime kuussa heidän täsmällisyytensä oli 88,6 % ja peruutusprosentti  vain 0,5 %  heidän 123 706 lennollaan.

 

8. Iberia

Iberia on yksi parhaista lentoyhtiöistä Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan lennoille. Viime kuussa tällä espanjalaisella yhtiöllä ei ollut lainkaan peruutuksia ja 17 027 lennon täsmällisyysprosentti oli 88,3 %. Koko vuoden aikana Lentoapu on käsitellyt vain 229 korvaustapausta Iberiaa ja 77 tapausta Iberia Expressiä vastaan.

 

9. Croatia Airlines

Lentoapu on käsitellyt vain 80 korvaustapausta Croatia Airlinesia vastaan vuoden aikana. Viime kuussa heidän täsmällisyysprosenttinsa oli 86,9 % ja peruutusprosentti vain 2 %. Tämä tekee Croatia Airlinesista yhden parhaista lentoyhtiöistä matkustaa.

 

10. Air Europa

Air Europa on päässyt kymmenen parhaan joukkoon, koska viime kuussa heidän täsmällisyysprosenttinsa oli 85,3 % ja peruutusprosentti erittäin alhainen, vain 0,2 %. Koko vuoden aikana Lentoapu on käsitellyt vain 63 korvaustapausta heitä vastaan, mikä tekee heistä hyvän valinnan matkustamiseen.

 

Joillakin parhaimmilla lentoyhtiöillä voi olla runsaasti tapauksia Lentoavulla

Yllä oleva lista perustuu pelkästään tilastoihin, joten monet ovat voineet kokea myönteisempiä asioita  joistakin muista lentoyhtiöistä. 

 

Vaikka nämä lentoyhtiöt kuuluvat maailman parhaimpiin, Lentoavulla voi silti olla paljon korvaustapauksia heidän kanssaan. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että suuremmilla lentoyhtiöillä on enemmän lentoja, mikä lisää mahdollisuuksia myöhästymisiin tai peruutuksiin. Tämän vuoksi olemme päättäneet järjestää ne paremmuusjärjestykseen niiden täsmällisyyden perusteella viimeisen kuukauden aikana. 

 

Jos olet kokenut lentojen viivästymisiä tai peruutuksia, saatat olla oikeutettu jopa 600 euron korvaukseen henkilöä kohti. Käytä maksutonta korvauslaskuriamme, nähdäksesi mahdollisen korvauksesi. 

Kirjoittaja: Sine Wainoe