Lentoapu-v-white-kopi.png

Viisi romanttista häämatkakohdetta

February 2020

Viimeisin kirjoitus

Yleisimmät väärinkäsitykset lentojen viivästymiskorvauksista

September 2023

Viisi romanttista häämatkakohdetta

Häät lähestyvät, mutta sitä oikeaa, sopivan romanttista häämatkakohdetta ei ole vielä löytynyt. Kohteen valinta vaatiikin huolellista suunnittelua, sillä kun häähumusta on selvitty ja pääsette nauttimaan toisistanne kaikessa rauhassa, se kannattaa tietenkin tehdä juuri oikeanlaisessa ympäristössä! Lentoapu on siksi poiminut tähän artikkeliin vuoden 2020 viisi romanttisinta häämatkakohdetta.

1 Singapore

Flyhjelp, honeymmon, singapore

Jos haluatte kaikkien aikojen häämatkakohteen, valintanne on Singapore! Maailmanluokan keittiö, kulttuurikokemuksia ja eläväinen yöelämä ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, mitä voitte odottaa häämatkaltanne Singaporeen. Kaupungissa on paljon nähtävää: yösafari, kasvitieteellisiä puutarhoja, eläintarha, Universal Studios ja paljon muuta. Kaupungin monikulttuurisuus yllättää kenet tahansa. Se on sekoitus intialaista, kiinalaista, euraasialaista ja malesialaista kulttuuria, mikä näkyy esimerkiksi ravintolatarjonnassa ja erilaisilla festivaaleilla.

 

Paras matkustusajankohta: ympäri vuoden

Lämpötila: 30–32 °C ympäri vuoden

Sopiva matkan pituus: 7–10 päivää

Valuutta: Singaporen dollari (SGD, S$)

Kieli: englanti, tamili, mandariinikiina

Matka-aika: 11–12 tuntia (suora lento)2 Malediivit

flyhjelp, honeymmon, maldivene

Malediivit eivät ole aivan syyttä päätyneet TOP 5 -häämatkakohteiden listallemme. Vitivalkoisia rantoja, leppeässä tuulessa huojuvia palmuja ja turkoosinsininen meri. Malediivien 1 200 Intian valtameren korallisaarta ovat rakastuneen avioparin paratiisi. Korallisaarten ylellisissä lomakohteissa on pilareiden päälle rakennettuja taloja, joiden alla välkehtii turkoosi vesi.

Malediivit on täydellinen häämatkakohde rentoa lomailua kaipaaville. Tarjolla on myös paljon erilaisia vesiaktiviteetteja sukeltamisesta surffaukseen ja veneretkistä vesiurheiluun.

Suosittua on myös picnic-saarirekteily: romanttinen eväsretki asumattomalle saarelle, missä rakastunut pari saa kaikessa rauhassa nauttia toisistaan ilman häiriötä vaikka koko päivän!

 

Paras matkustusajankohta: touko–marraskuu

Lämpötila: 30–31 °C ympäri vuoden

Sopiva matkan pituus: 7 päivää

Valuutta: Malediivien rufiyaa (MVR)

Kieli: englanti ja divehi

Matka-aika: 13–15 tuntia (suora lento)3 Seychellit

flyhjelp, honeymoon, seychellerne

Häämatka Seychelleille tarjoaa turkoosinsinistä vettä, valkoisia rantoja ja suuria kookospalmuja. Seychellit koostuu 115 saaresta, joista vain noin 20 on asuttuja.

Häämatka Seychelleille vie moniin romanttisiin, aitoihin ja koskemattomiin kohteisiin. Saarivaltion 115 saarta takaavat, että nähtävää ja koettavaa on paljon. Monet matkatoimistot tarjoavat räätälöityjä pakettimatkoja, jolloin matkalla ei tarvitse tyytyä vain yhteen saareen.

Seychellit on kulttuurien sulatusuuni. Pääsaari Mahen monikulttuurinen väestö koostuu afrikkalaisista, intialaisista ja eurooppalaisista sekä pienemmistä vähemmistöryhmistä. Sukelluksen, snorklauksen ja vaellusretkien lisäksi saarilla voi kokea kulttuurielämyksiä markkinoiden ja basaarien muodossa. Saarten asukkaat ovat ystävällisiä ja vieraanvaraisia, ja vieraat toivotetaankin tervetulleiksi lämpimällä kädenpuristuksella.Paras matkustusajankohta: huhti–kesäkuu ja syys–marraskuu

Lämpötila: 27–32 °C ympäri vuoden

Sopiva matkan pituus: 7–10 päivää

Valuutta: Seychellien rupia (SCR)

Kieli: kreoli, englanti ja ranska

Matka-aika: 13–15 tuntia (suora lento)4 Mauritius

Mauritius on Intian valtameressä Afrikan itäpuolella sijaitseva saarivaltio. Se on jännittävä ja mielenkiintoinen sekoitus ranskalaista, intialaista ja kreolikulttuuria. Mauritiuksen ystävälliset ihmiset, sinisenä hohtavat laguunit ja ylelliset lomakohteet tekevät siitä täydellisen häämatkakohteen. Mauritiusta ympäröi koralliriutta, mikä tekee siitä erinomaisen kohteen tuoreelle avioparille, joka toistensa lisäksi rakastaa merta. Saaren monissa lomakohteissa on tarjolla monenlaisia vesiaktiviteetteja vesiurheilusta sukelluskursseihin. Olostaan voi nauttia myös kuivalla maalla esimerkiksi pelaamalla golfia, vaeltamalla vuoristossa tai ratsastamalla vitivalkoisilla hiekkarannoilla.

Häämatka Mauritiukselle on yhdistelmä rentoutumista ja iltaelämää. Leppoisan rantapäivän jälkeen tarjolla on monipuolinen valikoima ravintoloita, yökerhoja, ulkoilmakahviloita ja -baareja. Mauritius lumoaa kaikki aistit!

 

Paras matkustusajankohta: touko–joulukuu

Lämpötila: 24–32 °C ympäri vuoden

Sopiva matkan pituus: 8–10 päivää

Valuutta: Mauritiuksen rupia (MUR)

Kieli: englanti ja ranska

Matka-aika: 13–16 tuntia5 Pariisi

Pariisia pidetään yhtenä maailman romanttisimmista kaupungeista. Ranskan pääkaupunki eroaa muista listamme kohteista, mutta se ei tee siitä vähemmän romanttista. Jos häämatkansa haluaa viettää trooppisessa kohteessa lämpimillä leveysasteilla, Pariisi ei ole oikea kohde. Mutta jos tuore aviopari innostuukin kokeilevasta arkkitehtuurista, sympaattisista kadunvarsikahviloista, gastronomisista elämyksistä ja uusista näkökulmista, Pariisi on täydellinen häämatkakohde. Ranskan pääkaupunki tarjoaa täydelliset puitteet häämatkalle, sillä kaupunki huokuu romantiikkaa.

Kaupungissa on loputon määrä nähtävää ja koettavaa: Eiffel-torni, Notre Dame, Sacré Coeur, romanttinen Seinen-risteily – lista on pitkä!

Pariisi on täydellinen häämatkakohde myös silloin, jos budjetti on pienempi ja etsitte romanttista suurkaupunkikohdetta, joka tarjoaa paljon tekemistä pienemmällä rahalla.

 

Paras matkustusajankohta: kesä–elokuu

Lämpötila: 18–24 °C ympäri vuoden

Sopiva matkan pituus: 4–6 päivää

Valuutta: euro (EUR)

Kieli: ranska

Matka-aika: 3–4 tuntia


Toivomme, että häämatkakohteiden listauksestamme oli iloa! Mihin tahansa häämatkallanne suuntaattekin, lentomatkoilla voi tulla vastaan odottamattomia ongelmia. Lennon myöhästyminen tai peruuntuminen ei koskaan kuulu suunnitelmiin, mutta matkalla voi sattua kaikenlaista. Onneksi matkan huonosta alusta tai ikävästä päätöksestä voi saada korvauksen. Meidän mielestämme se on vähintäänkin reilua! Lentoapu on siksi aina valmiina auttamaan lentomatkustajia, jotka ovat kohdanneet matkoillaan lentojen myöhästymisiä tai peruuntumisia. Kannattaa tutustua lentomatkustajan oikeuksiin, sillä kun matkasuunnitelmat menevät pilalle, voit olla oikeutettu jopa 600 euron matkustajakohtaiseen korvaukseen.

Kirjoittaja: Philip Brechmann