Lentoapu-v-white-kopi.png

Tutustu Lontoon piilotettuihin helmiin: täydellinen opas kaupunkiin, joka ei koskaan nuku

February 2023

Viimeisin kirjoitus

Yleisimmät väärinkäsitykset lentojen viivästymiskorvauksista

September 2023

Lontoo on tunnettu historiastaan, kulttuuristaan ja arkkitehtuuristaan.

Lontoo on tunnettu historiastaan, kulttuuristaan ja arkkitehtuuristaan. Paras aika vierailla Lontoossa on kesäkuukausina, kesäkuusta elokuuhun, kun sää on parhaimmillaan. Lontoossa vierailun hinta vaihtelee vuodenajan ja majoituksen tyypin mukaan, mutta yleensä budget-ystävällisessä hotellissa voidaan odottaa maksavan 50-130 puntaa per yö. 

 

Lontoon 10 käytetyintä nähtävyyttä ovat:

Tower of London

Tower of London on historiallinen rakennus Lontoossa, Englannissa, joka rakennettiin vuonna 1066 William Conquerorin toimesta. Se on toiminut kuninkaanlinnana, vankilana, kasarmina ja varastona vuosien ajan. Rakennus tunnetaan myös nimellä "Her Majesty's Royal Palace and Fortress" ja on yksi Lontoon käytetyimmistä historiallisista paikoista.

Tower of London on kruununjalokivien kotipaikka, jotka ovat siellä säilytetty yli 900 vuotta. Se on myös tunnettu vangitsemis- ja teloitustarinoistaan, mukaan lukien Anne Boleyn, joka oli Englannin kuningatar vuosina 1533-1536.

Hinta

Pääsyliput maksavat 25,50 puntaa aikuisilta ja 11,90 puntaa lapsilta. Lipunosto verkossa on hyvä idea, jotta välttyy jonottamiselta.

 

British Museum

British Museum on maailman vanhimmista ja tunnetuimmista museoista. Se perustettiin vuonna 1753 ja on ollut julkinen vuodesta 1759. Museossa on yksi maailman suurimmista ja vaikuttavimmista antiikin taiteen ja arkeologian kokoelmista, esineitä ympäri maailmaa ja eri historiallisilta aikakausilta. British Museum on tunnettu suuresta egyptiläisistä esineistään, mukaan lukien kuuluisa Rosetta Stone, joka auttoi hieroglyfejä tulkitsemaan, ja vaikuttava Elgin Marbles, joka on osa Parthenonin friseistä antiikin Kreikasta.

Hinta

British Museumin pääsy on ilmainen kaikille vierailijoille, pois lukien joitain erikoisesityksiä, joissa saattaa olla pääsymaksu. On myös mahdollista ostaa opas tai ääniopas saadakseen eniten irti vierailusta. Lisäksi on mahdollisuus osallistua asiantuntijaguidin johtamalle kierrokselle.

Huomioi myös, että alle 16-vuotiaat lapset täytyy olla aikuisen seurassa.

British Museum

National Gallery

National Gallery on yksi maailman kuuluisimmista taidemuseoista ja sillä on vaikuttava kokoelma eurooppalaista taidetta 1300-luvulta 1900-luvulle, mukaan lukien teokset taiteilijoilta kuten Leonardo da Vinci, Botticelli, Turner, Van Gogh ja Monet. Museo avattiin vuonna 1824 ja se on ollut julkisesti nähtävillä siitä lähtien. National Gallerylla on myös laaja valikoima piirroksia, piirustuksia ja grafiikkaa sekä suuri kokoelma taidekirjoja ja -katalogoita, jotka ovat julkisesti saatavilla.

Hinta

Museon vierailu on ilmaista, mutta joissain erikoisesityksissä saatetaan tarvita lipun.

National Gallery

 

London Eye

London Eye on yksi Lontoon merkittävimmistä nähtävyyksistä ja se on suuri huvipuistokelkka, joka tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen panoraamanäkymän kaupungista. Se on 135 metriä korkea ja avattiin vuonna 2000. Rattaalle on myös tunnettu nimellä Millennium Wheel ja se on yksi Lontoon korkeimmista näköalapaikoista. Se tarjoaa 360 astetta panoraamanäkymän kaupungista, mukaan lukien Big Ben, Houses of Parliament, St. Paul's Cathedral ja Tower Bridge.

Hinta

London Eyen kierros kestää noin 30 minuuttia ja maksaa aikuisilta £22 ja lapsilta £17 (hinnat voivat vaihdella vuodenaikojen ja käyntiaikojen mukaan). On myös mahdollista ostaa liput etusijaisella pääsyllä ja pääsy 4D-kokemukseen.

london eye

 

St. Paulin katedraali

St. Paulin katedraali Lontoossa, Englannissa on yksi Lontoon tunnetuimmista kirkoista ja tärkeä historiallinen merkki. Se rakennettiin 17. vuosisadalla, kun aiempi katedraali tuhoutui tulipalossa. Arkkitehti Christopher Wren johti katedraalin rakentamista. St. Paulin katedraalilla on vaikuttava arkkitehtuuri, ja sillä on upea kupoli, joka on 111 metriä korkea. Se sisältää myös suuren määrän taideteoksia, mukaan lukien maalauksia, veistoksia ja mosaiikkeja.

Hinta

St. Paulin katedraalista vierailun hinta on 20 puntaa aikuisille, 17 puntaa opiskelijoille ja 7 puntaa lapsille. On myös mahdollista ostaa pääsylippuja etusijalla ja kupolin käytöllä, joka tarjoaa näkymän Lontooseen. Katedraalissa on myös ilmaista osallistua jumalanpalvelukseen.

St. Paulin katedraali  

Buckinghamin palatsi

Buckinghamin palatsi on Britannian monarkin asunto ja yksi Lontoon näkyvimmistä rakennuksista. Se rakennettiin 18. vuosisadalla ja on Britannian monarkin päämaja. Palatsissa on 775 huonetta, mukaan lukien 19 huonetta, 52 makuuhuonetta, 92 toimistoa, 78 kylpyhuonetta ja 50 metrin pitkä kuningashalli. Se on myös kuninkaallisen taidekokoelman koti, joka sisältää töitä taiteilijoilta kuten Rembrandt, Van Dyck ja Canaletto.

Hinta

Buckinghamin palatsi on avoinna julkisille rajoitetun ajan kesällä, ja vierailun hinta on noin 25 puntaa aikuisille ja 22,50 puntaa opiskelijoille.

 Buckinghamin palatsi

 

Tate Modern

Tate Modern on yksi maailman vierailluimmista nykytaiteen museoista ja sijaitsee Lontoossa, Englannissa. Museo avattiin vuonna 2000 ja siellä on hämmästyttävä valikoima nyky- ja nykytaiteita ympäri maailmaa. Se on osa Tate-ryhmää, joka sisältää myös Tate Britainin ja Tate Liverpoolin.

Museossa on yli 75 000 taiteen teosta kokoelmassaan, joka ulottuu vuodesta 1900 nykypäivään. Kokoelmassa edustettuina ovat mm. Picasso, Warhol, Hockney, Freud, Hirst ja monet muut. Kokoelma on järjestetty eri osastoihin, kuten maalaus ja veistos, valokuvaus, video ja elokuva.

Lisäksi Tate Modernilla on jatkuvasti vaihtuvia tilapäisiä näyttelyitä ja tapahtumia, jotka tuovat uusia näkökulmia taiteeseen ja kulttuuriin vierailijoille. Nämä näyttelyt ja tapahtumat voivat sisältää uusien ja nousevien taiteilijoiden teoksia sekä klassisten taiteilijoiden retrospektiiveja. 

Hinta

Tate Modernin vierailu on ilmaista, mutta joitakin erikoisnäyttelyitä saattaa olla pääsymaksu. Museossa on myös kahvila, ravintola ja kauppa, jossa vierailijat voivat ostaa kirjoja, taideesineitä ja muita aiheeseen liittyviä tuotteita. Tate Modern on pakollinen kohde taideystäville ja kulttuurista kiinnostuneille ja se on yksi maailman parhaista paikoista nähdä nyky- ja nykytaide.

Tate Modern  

Natural History Museum

Lontoossa, Englannissa sijaitseva Natural History Museum on yksi maailman arvostetuimmista ja vierailluimmista luontotieteellisistä museoista. Se on kotona laaja kokoelma esineitä, jotka ulottuvat mineraaleista, eläimistä, kasveista ja muusta. Museo perustettiin vuonna 1881 ja se on yksi Lontoon suosituimmista nähtävyyksistä.

Museo on tunnettu maineikkaasta dinosauriosastostaan, joka sisältää legendaarisen diplodocus-luuranko, jota kutsutaan Dippykseksi. Vierailijat voivat myös nähdä useita muita huikeita dinosaurusluurangoja, kuten Triceratops, Stegosaurus ja T-Rex. Dinosaurukset lisäksi museo sisältää useita muita kiinnostavia näyttelyitä, kuten meren salaisuuksia, villieläimiä ja villikasveja.

Museossa on myös useita interaktiivisia näyttelyitä ja tapahtumia, jotka mahdollistavat vierailijoiden oppimisen luonnontieteistä hauskassa ja innostavassa tavassa. Nämä voivat sisältää käsityöpajoja, virtuaalisia retkiä ja esitelmiä. On myös useita klassikkonäyttelyitä, jotka esittävät aikajärjestyksessä kasvien ja eläinten kehitystä ajan mittaan. 

Hinta

Luonnontieteellisen museon sisäänpääsy on ilmainen. Museossa on myös kahvila, ravintola ja kauppa, joissa vierailijat voivat ostaa kirjoja, matkamuistoja ja muita aiheeseen liittyviä tavaroita. Luonnontieteellinen museo on pakollinen nähtävyys kaikille luonnonhistorian ja tieteen ystäville ja on upea paikka niin lapsille kuin aikuisille oppia ja kokea luonnontieteitä jännittävällä tavalla.

national history museum  

 

Tower Bridge

Tower Bridge on yksi Lontoon tunnetuimmista nähtävyyksistä, joka tunnetaan ainutlaatuisesta suunnittelustaan kahdella tornilla ja nostetulla kävelyreitillä, joka antaa pääsyn sillan keskelle. Se on yksi tunnetuimmista sillista maailmassa ja yksi Lontoon vierailluimmista nähtävyyksistä. Se rakennettiin vuosina 1887-1894, ja se on yksi vanhimmista nostetuista sillista maailmassa. Silta suunniteltiin Sir Horace Jonesin ja Sir John Wolfe Barryn toimesta ja rakennettiin ratkaistakseen ongelman, jonka vuoksi alukset eivät voineet mennä London Bridgen alitse.

Tower Bridgesta on upea näkymä kaupunkiin nostetulta kävelyreitiltä, joka kulkee kahden tornin välissä. Se on myös vierailukeskus, jossa voi oppia sillan historiasta ja teknologiasta. Siellä on mahdollisuus myös opastetulle kierrokselle, jossa voi nähdä sillan konehuoneen ja kuulla, miten silta rakennettiin ja toimii.

Hinta

Tower Bridgen vierailumaksu on 9 puntaa aikuisilta, 5 puntaa lapsilta ja ilmaista alle 5-vuotiaille. Nostetun kävelyreitin pääsy on sisältynyt hintaan, joten voit nauttia upeasta näkymästä kaupunkiin. Tower Bridge on pakollinen nähtävyys kaikille Lontoon vierailijoille, ja se on symboli kaupungin historiasta ja teknologisten edistysaskeleiden.

Tower Bridge

 

Big Ben ja Houses of Parliament

Tämä on yksi Lontoon merkittävimmistä symbolista ja on brittihallituksen koti. Big Ben on kellotornin kellon nimi Houses of Parliamentissa. Kellotorni valmistui vuonna 1858 ja se on maailman suurin kellotorni neljällä kellojen sivulla. Kokonaiskorkeus on 96 metriä.

Palace of Westminster on paikka, jossa lainsäätäjät kohtaavat ja demokraattiset lait hyväksytään. Lisäksi hallituksen työtä tarkastellaan ja ajankohtaisia ongelmia keskustellaan. Se koostuu kahdesta kammarista, "Commons House" ja "Lords House". Commons on julkinen valittu ja vastuussa taloudellisten esitysten tekemisestä. Lords on toinen kamari Britannian parlamentissa ja on riippumaton ja täydentää valittua alahuonetta.

Lords jakaa tehtävän muodostaa lakeja ja tarkastella hallituksen työtä.

Hinta

On mahdollista saada opastettu kierros parlamentissa, jossa voit nähdä erilaiset kamarat ja Westminster Hallin. Aikuisten hinta: £29 nuorten aikuisten hinta £24,5 ja lapsen hinta: £13. Sen sijaan ei ole mahdollista nousta Big Beniin.

 Big Ben ja Houses of Parliament

 

Kuinka välttää seuraavia matkustaessasi:

 1. Myöhästyä lentokoneesta: On tärkeää antaa itselleen tarpeeksi aikaa saapua lentokentälle ja rekisteröityä, jotta ei jätä lentoa väliin. Tutustu parhaaseen aikaan lentää lentoavustajan blogissa.
 2. Pakata liikaa: On tärkeää pakata fiksusti ja välttää pakkaamasta liikaa, sillä se voi johtaa ylimääräisiin matkatavaramaksuihin ja vaivojen kantaminen.
 3. Ohittaa lentoyhtiön säännöt: On tärkeää tutkia ja noudattaa lentoyhtiön sääntöjä matkatavaroista, elektronisista laitteista ja muista asioista, jotta välttyy ongelmilta lentomatkalla.
 4. Ohittaa turvallisuusohjeet: On tärkeää kuunnella ja noudattaa turvallisuusohjeita henkilökunnalta, jotta varmistetaan turvallinen lentomatka.
 5. Ohittaa aikavyöhykkeen ero: Jos matkustat paikkaan, jossa on erilainen aikavyöhyke, on tärkeää huomioida aikavyöhykkeiden erot ja antaa keholle aikaa sopeutua välttääkseen jet lagia.

EU:sta matkustaessa voit olla oikeutettu korvaukseen, jos lento on myöhässä yli 3 tuntia. Tässä tapauksessa etsi apua saadaksesi oikeudenmukaista apua.

 

Suunnittele Lontoon matka huolellisesti: Covid-19-rajoitukset saattavat muuttaa avoinnaoloa ja saavutettavuutta

On tärkeää muistaa, että joitain nähtävyyksiä saattaa olla muuttuneet aukioloajat ja saavutettavuus Covid-19-rajoituksista johtuen, joten on tärkeää tarkistaa nähtävyyksien erityissivustot saadaksesi uusimmat tiedot.

Hinta vaihtelee nähtävyyksen mukaan, mutta yleensä monet museot ja kirkot Lontoossa ovat ilmaisia. Joissain nähtävyyksissä, kuten Tower of Londonissa ja London Eye:ssä, saattaa olla pääsymaksu. On parasta tarkistaa nähtävyyksien erityissivustot saadaksesi uusimmat hinnat.

Paras aika vierailla Lontoossa on huhti-kesäkuussa ja syys-marraskuussa, jolloin sää on lempeä ja vähemmän turisteja. Voi olla myös hyvä ajatus vierailla Lontoossa arkipäivinä viikonlopun sijaan, sillä suosittuja nähtävyyksiä saattaa olla ruuhkainen viikonloppuisin.

 

Suunnittele Lontoo-matkasi huolellisesti: Saa eniten irti matkastasi kaupungissa

 • Suunnittele vierailusi etukäteen saadaksesi mahdollisimman paljon irti ajastasi kaupungissa.
 • Käytä julkista liikennettä, kuten Lontoon metroa tai linja-autoja, sillä pysäköinti kaupungissa voi olla vaikeaa.
 • Käytä Oyster-korttia tai Contactless-korttia liikenteen maksamiseen, sillä se on halvempaa kuin yksittäisten lippujen ostaminen.
 • Älä jätä väliin ilmaisia ​​nähtävyyksiä, kuten Hyde Parkia ja Camden Marketia.
 • Vältä jonoja ostamalla nähtävyyksien liput verkossa tai vierailemalla niitä aamulla tai myöhään illalla.
 • Kokeile kaupungin kulttuurielämää teattereiden, konserttien tai taidekierrosten avulla.
 • Syö kaupungin monilla kadun ruoka-markkinoilla tai vieraile yhdessä monista tunnelmallisista pubeista perinteisen englantilaisen illallisen nauttimiseksi.

 

Muista, että Lontoo on suuri kaupunki, jossa on paljon nähtävää, joten on tärkeää suunnitella hyvin ja valita, mitä haluat nähdä ja tehdä, jotta saat mahdollisimman paljon irti ajastasi kaupungissa.

 

 

Kirjoittaja: Melik Karatas