Lentoapu-v-white-kopi.png

Oikeudet, kun myöhästyt jatkolennolta

Myöhästyitkö jatkolennoltasi? Täältä voit lukea oikeudestasi korvaukseen.

EU-lainsäädännön mukaan sinulla on oikeus korvaukseen, jos lennon myöhästymisen vuoksi myöhästyt jatkolennoltasi ja saavut siksi lopulliseen määränpäähäsi yli kolme tuntia aikataulun mukaista saapumisaikaa myöhemmin.


Edellytyksenä on kuitenkin, että kaikki lentosi ovat samalla varausnumerolla/lipulla, eli niitä ei ole varattu erikseen. Mikäli olet varannut lentosi samalla kertaa ja ne ovat samalla varauksella, sinulla on oikeus joko 250, 400 tai 600 euron korvaukseen lentomatkan pituudesta riippuen.

Mistä tiedän, onko lennoillani sama varausnumero?


Oletko epävarma siitä, voitko saada korvauksen jatkolennolta myöhästymisestä? Etkö ole varma siitä, olivatko kaikki lentosi samalla varauksella? Tee korvaushakemus – se on täysin ilmaista. Saat meiltä vastauksen mahdollisimman pian.

Ruoka ja virvokkeet, kun myöhästyt jatkolennolta


Tiesitkö että sinulla voi lentomatkustajana olla oikeus ruokaan ja virvokkeisiin, kun lentosi on yli 2 tuntia myöhässä? Jos jatkolennolta myöhästymisestä on syntynyt sinulle ylimääräisiä, ruokaan ja virvokkeisiin, hotelliin, lentokentän ja hotellin välisiin kuljetuksiin tai puheluihin liittyviä kustannuksia, voit hakea niistä lentoyhtiöltä korvausta. Vaatimuksena on, että säilytät kaikki kuitit.

Yöpyminen


Jos myöhästyt jatkolennolta myöhään illalla tai yöllä ja seuraava mahdollinen lento lähtee vasta tuntien päästä, sinulla on oikeus kirjautua hotelliin lentoyhtiön laskuun. Mikäli myöhästyt jatkolennolta ja sinulle tarjotaan uudelleenreititystä alle 3 tunnin päähän, et voi vaatia majoitusta – paitsi jos pääset eteenpäin vasta seuraavana päivänä, jolloin oikeus hotellimajoitukseen hyvin todennäköisesti on.

Säilytä kuitit


Muista säilyttää kuitit kaikista tekemistäsi maksuista, niin voimme auttaa sinua saamaan niistä lentoyhtiöltä korvauksen suhteessa myöhästymisesi kestoon. Huomaathan, että kustannusten on oltava kohtuullisia. Et siis voi majoittua viiden tähden hotellissa, jos sen läheisyydessä on kolmen tähden hotelli, ja saatat joutua tyytymään voileipään sen sijaan, että nauttisit ravintola-aterian lentoyhtiön laskuun. Suuremmista kustannuksista saat nimittäin tyypillisesti lentoyhtiöltä vain osittaisen korvauksen.

Oliko lentosi myöhässä tai peruttu? Tee korvaushakemus!

Lentoapu auttaa saamaan jopa 600 euron korvauksen, jos lentosi oli myöhässä tai peruttu

 Tuhansia tyytyväisiä asiakkaita

 Tehokas ja asiantunteva palveu

 Riskitöntä, nopeaa ja helppoa!