Lentoapu-v-white-kopi.png

Rooma: Lentoavun suosittelemat jännittävät nähtävyydet

September 2023

Viimeisin kirjoitus

Yleisimmät väärinkäsitykset lentojen viivästymiskorvauksista

September 2023

Colosseum: Gladiaattoritaisteluista nykyaikaisiin ihmeisiin

 

Colosseum, joka on tunnettu flavialaisena amfiteatterina, seisoo Rooman mahtavuuden symbolina ja on ehdoton nähtävyys jokaiselle Italian pääkaupungin vierailijalle. Tämä Rooman sydämen arkkitehtuurin mestariteos, on ihastuttanut vierailijoita vuosisatojen ajan suurudellaan ja historiallaan. Kuvittele astuvasi tähän valtavaan rakennelmaan, jossa gladiaattorit kerran taistelivat tuhansien katsojien edessä. Colosseum ei ole vain yksi maailman suurimmista matkanähtävyyksistä, se edustaa myös antiikin Rooman insinöörityön ja kulttuurin olemusta. Kun suunnittelet seuraavaa matkaasi Roomaan, Colosseumissa vierailu tulisi lisätä listallesi, jotta voit kokea itse tämän ikonisen rakennuksen taianomaisuuden ja historian.

 

Pantheon 

Rooman vilkkaan keskustan sydämessä sijaitsee Pantheon, todellineen esimerkillinen näyte muinaisesta roomalaisesta arkkitehtuurista. Alkujaan kaikille jumalille rakennettuna temppelinä, Pantheon on kestänyt ajan koetuksen ja seisoo vielä tänäkin päivänä yhtenä maailman vaikuttavimmista arkkitehtuurin ihmeistä. Sen ikonisen kupolin kruunaa oculukseksi kutsuttu aukko, joka tarjoaa kävijöille uskomattoman kokemuksen auringonvalon tulviessa sisään rakennukseen. Tämä historiallisesti rikas monumentti tarjoaa paitsi välähdyksen muinaisesta Roomasta, myös näkymän arkkitehtuuriseen nerouteen, joka jatkaa arkkitehtien inspiroimista ympäri maailman. Käydessäsi Roomassa, Pantheonin pitäisi olla ehdoton pysähdyspaikka, sillä siellä voit syventyä historiaan ja tutustua erinomaiseen esimerkkiin paikallisesta arkkitehtuurista.

 

Vatikaani

Italian metropoli Rooman sydämessä sijaitsee maailman pienin itsenäinen valtio: Vatikaani. Tämä uskonnollinen keskus on sekä katolisen kirkon pään, paavin, että maailman tunnetuimpien taideteosten koti. Täällä vierailijat voivat kokea Pietarinkirkon, jossa Michelangelon vaikuttava kupoli kohoaa Vatikaanin horisontin yläpuolelle, tai käydä Sikstuksen kappelissa, jossa Michelangelon kuuluisa kattomaalaus saa jokaisen taiteenystävän hengästymään. Vatikaani ei ole vain katolilaisuuden hengellisen voiman symboli, vaan se on myös vuosisatojen läpi ulottuva kulttuuririkkauksien aarreaitta. Jokaisen Roomassa matkustavan tulisi varata aikaa tämän tutkimiseen, syventyäkseen sen uskonnollisiin ja taiteellisiin aarteisiin.

 

Forum Romanum  

Palatinuksen ja Capitoliumin kukkuloiden välisessä laaksossa sijaitseva, Forum Romanum kiteyttää antiikin Rooman olemuksen. Täällä kaupungin julkinen elämä tapahtui tuhansia vuosia. Antiikin Rooman politiikan, kaupan ja uskonnon sydämenä, Forum Romanum tarjoaa vierailijoille aidon näkemyksen jokapäiväisestä elämästä ja voimakamppailuista, jotka olivat tyypillisiä imperiumin kukoistuskaudelle. Arkeologiset jäännökset riemukaarista temppelinraunioihin kertovat tarinoita senaattoreista, keisareista ja tavallisista kansalaisista, jotka kaikki jättivät jälkensä Rooman historiaan.  Kävelyretki tässä historiallisessa maisemassa on muistutus Rooman iänkaikkisesta suuruudesta ja välttämätön kokemus kaikille, jotka haluavat ymmärtää kaupungin rikasta menneisyyttä.

 

Trevin suihkulähde

Kun kuljet Rooman kaduilla, virtaavan veden ääni johdattaa sinut väistämättä henkeäsalpaavalle Trevin suihkulähteelle. Tämä mestariteos ei ole vain Rooman suurin suihkulähde, vaan myös yksi maailman kuuluisimmista. Lahjakkaan Nicola Salvin suunnittelema arkkitehtuurin helmi valmistui vuonna 1762 ja on siitä lähtien vetänyt puoleensa sekä turisteja että roomalaisia. Suihkulähteen veistokset, jotka esittävät merenjumala Neptunea tritonien ja merenelävien ympäröimänä, näyttävät dramaattisilta ja eloisilta luoden liikkeen ja voiman tunteen. Uskomuksen mukaan, jos heität kolikon vasemman olkapääsi yli oikealla kädelläsi, tulet palaamaan Roomaan. Trevin suihkulähde on enemmän kuin vain suihkulähde; se on Rooman taiteellisen perinnön symboli ja pala ikuisen kaupungin romantiikka.

 

Espanjalaiset portaat 

Vain kivenheiton päässä Via Condotti -ostoskadulta sijaitsevat Espanjalaiset portaat ovat yksi kaupungin rakastetuimmista kohtaamispaikoista. Nämä historialliset Piazza di Spagnalta Trinità dei Montin kirkolle johtavat portaat rakennettiin 1700-luvulla, ja ne edustavat esimerkillisesti kulttuurin, historian ja arkkitehtuurin yhdistelmää. Portaat ovat suosittu kokoontumispaikka sekä päivisin että öisin, ja niiden ainutlaatuinen viehätys vetää puoleensa paikallisia asukkaita, turisteja ja taiteilijoita. Keväisin portaat muuttuvat kukkivaksi, atsaleoiden koristamaksi näyttämöksi. Talvisin portaat muuttuvat rauhalliseksi turvapaikaksi kaupungin hälinältä ja vilskeeltä. Espanjalaiset portaat ovat enemmän kuin kivinen portaikko; ne ovat askel askeleelta matka Rooman sykkeeseen ja sieluun. Portaat ovatkin välttämätön pysähdyspaikka jokaiselle matkailijalle, joka haluaa kokea aitoa roomalaista tunnelmaa.

 

Keitä me olemme? 

Lentoapu on alunperin tanskalainen yritys, joka auttaa lentomatkustajia saamaan korvauksia lentoyhtiöiltä viivästysten, peruutusten ja muiden ongelmien sattuessa. Toimimme välittäjänä viivästyneen matkustajan ja lentoyhtiön välillä, ja hoidamme koko korvausvaatimusprosessin EU-säännösten (asetus EC 261/2004) mukaisesti. Toisin sanoen taistelemme oikeudenmukaisuuden puolesta viivästyneiden lentomatkustajien puolesta.

 

Oletko myöhästynyt? 

Jos olet kokenut lennon viivästyksen, peruutuksen tai ylivarauksen, saatat olla oikeutettu jopa 600 euron korvaukseen. Jos et ole varma oletko oikeutettu korvaukseen, olet aina tervetullut ottamaan meihin yhteyttä tai jättämään korvausvaatimuksen. 

Lentoapu voi auttaa sinua läpi koko prosessin ja toimii ei voittoa - ei palkkiota -periaatteella: Jos emme voi auttaa tapauksessasi, palvelumme on sinulle ilmaista.

 

 Muista: voit olla oikeutettu korvaukseen vaikka tapauksesi olisi useita vuosia vanha. 

 

Kirjoittaja: Frederik Hedegaard