Lentoapu-v-white-kopi.png

Oikeudet ylibuukkaustilanteessa

 

Onko pääsysi lennolle evätty? Lue täältä oikeudestasi korvaukseen.

Jos pääsysi lennolle evätään lennon ylibuukkauksen (ylivarauksen) vuoksi, sinulla voi olla oikeus jopa 600 euron vakiokorvaukseen.

Mistä lennolle pääsyn epäämisessä on kyse?

Mahdollisimman korkean tuoton varmistamiseksi lentoyhtiöt myyvät lennoille enemmän lippuja kuin niillä on paikkoja. Lentoyhtiöt laskevat sen varaan, että lennolla on aina matkustajia, jotka eivät saavu paikalle esimerkiksi sairastumisen, liikenteen ongelmien tai työmatkan peruuntumisen vuoksi. Toisinaan käy kuitenkin niin, että kaikki matkustajat saapuvat lennolle. Silloin lentoyhtiö joutuu epäämään yksittäisten matkustajien pääsyn lennolle.

Voi tuntua todella turhauttavavalta jäädä koneesta, kun kädessä on voimassa oleva lippu lennolle. Onneksi ylibuukkausten määrä on laskenut huomattavasti sen jälkeen, kun sääntöjä tiukennettiin EU-asetuksen avulla. Silti edelleen välillä käy niin, että yksittäisen matkustajan pääsy lennolle evätään vastoin tämän tahtoa, ja silloin matkustajalla voi olla oikeus korvaukseen.

On tärkeää huomata, että jos matkustaja aiheuttaa käytöksellään turvallisuusriskin, lentoyhtiöllä on oikeus estää tämän pääsy lennolle. Tällaisissa tilanteissa lentoyhtiö ei joudu korvaamaan lennolle pääsyn epäämistä.

Oikeutesi korvaukseen ylibuukkaustilanteessa

Jos pääsysi lennolle on evätty, suosittelemme, että valtuutat alan ammattilaisen vaatimaan korvausta puolestasi – ellet ole itse valmis käymään oikeudellista kamppailua lentoyhtiötä vastaan. Valitettavasti lentoyhtiöt useimmiten hylkäävät yksityishenkilöiden tekemät korvausvaatimukset. Jos haluat tarkistaa, onko sinulla oikeus korvaukseen ja kuinka suuren vakiokorvauksen voisit saada, syötä tietosi laskuriimme täällä tai tämän sivun lopussa.

Vaikka korvaussäännöt ovat selkeät, lentoyhtiöt suhtautuvat korvausten maksamiseen usein varauksellisesti. Niiltä voi olla vaikea saada sitä korvaussummaa, johon on sääntöjen perusteella oikeutettu. Lentoyhtiö tarjoaa usein korvaukseksi lahjakorttia, vaikka matkustajalla olisi oikeus saada rahallinen korvaus.

Miten haen korvausta lennolle pääsyn epäämisestä?

Valitettavasti Lentoapu kohtaa usein tilanteita, joissa lentoyhtiö on hylännyt yksityishenkilön korvausvaatimuksen lennolle pääsyn epäämisestä – myös silloin, kun matkustaja on saapunut ajoissa kentälle ja tällä on sääntöjen mukaan oikeus korvaukseen.

Jotta voisit saada korvauksen lennolle pääsyn epäämisestä, sinun on tärkeä tuntea oikeutesi. Lentoapu on alan asiantuntija, ja voimme auttaa sinua painostamaan lentoyhtiötä. Tarvittaessa teemme valituksen kansalliselle valvontaviranomaiselle tai viemme vaatimuksesi oikeuteen saakka, jotta saisit juuri sen korvauksen, johon olet oikeutettu.

Paljonko voin saada korvausta?

Vakiokorvauksen suuruus riippuu lentomatkan pituudesta, ja se jaetaan seuraaviin kolmeen ryhmään:

  • Lennon pituus on 1 500 km tai alle:                                       250 €
  • Lennon pituus on 1 500–3 500 km:                                       400 €
  • Lennon pituus on yli 3 500 km (EU:n ulkopuolelle):                 600 €

Ruoka ja virvokkeet ylibuukkaustilanteessa

Lentoyhtiön on korvattava kustannuksesi esimerkiksi ruokaan ja virvokkeisiin tai hotellimajoitukseen myös silloin, kun lennon ylibuukkaus on johtunut poikkeuksellisista olosuhteista.

 

Jos sinulle ei ole tarjottu aterioita, majoitusta ym. ylibuukkaustilanteessa, ja sinulle on siksi syntynyt tilanteesta ylimääräisiä kustannuksia, voit hakea niistä lentoyhtiöltä korvausta.

Kun lähetät meille korvaushakemuksen, perehdymme tapaukseesi ja vaadimme lentoyhtiötä maksamaan vakiokorvauksen ja korvaamaan mahdolliset ylimääräiset kustannukset. Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin, eikä se maksa mitään. Tee korvaushakemus täällä. Jos onnistumme saamaan korvauksen, palkkiomme on 30 % saadusta korvaussummasta (sis. arvonlisäveron), joka koostuu vakiokorvauksesta ja/tai ylimääräisten kulujen korvauksesta. Jäljelle jäävän summan siirrämme suoraan tilillesi.

Oliko lentosi myöhässä tai peruttu? Tee korvaushakemus!

Lentoapu auttaa saamaan jopa 600 euron korvauksen, jos lentosi oli myöhässä tai peruttu

 Tuhansia tyytyväisiä asiakkaita

 Tehokas ja asiantunteva palveu

 Riskitöntä, nopeaa ja helppoa!

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Oletko jo lähettänyt korvaushakemuksen?