Lentoapu-v-white-kopi.png

Miten Ukrainan konflikti vaikuttaa matkaasi?

Tiedä oikeuksistasi eri tilanteissa liittyen Ukrainan konfliktiin.

Ukrainan konflikti on vaikuttanut lentomatkustamiseen ympäri Eurooppaa. Muun muassa Ukrainan ja Venäjän lentotilat ovat suljettu, ja lennot Euroopan maista Venäjälle sekä Venäjältä Euroopan lentotilaan ovat keskeytetty.

 

Mitä tämä tarkoittaa sinun lentosi osalta? Tarkista oikeutesi alla olevasta listasta:

 

Lentoni on peruttu

En ole kuullut lentoyhtiöltä lentoni tilanteesta

Lentoni on myöhässä

Ostin lentoni matkatoimistolta

Matkustusrajoitukset

 

Lentoni on peruttu

Jos lentoyhtiö on perunut lentosi, sinulla on tiettyjä oikeuksia. Jos lento on peruttu Ukrainan konfliktin vuoksi, sinulla on silti oikeus:

1. Lentolippusi hyvitykseen

2. Uudelleenreititykseen

3. Etuseteliin, joka kattaa lentolippujesi koko summan

 

Matkustajana saat itse päättää, minkä näistä kolmesta vaihtoehdosta valitset. Jotkut lentoyhtiöt yrittävät matkustajaa valitsemaan etusetelin (voucherin), jolloin he välttyvät lentolippujen takaisinmaksulta. Jos lentoyhtiö ajautuu konkurssiin, etuseteli on arvoton. Olethan tietoinen tästä ja huolehdi omista oikeuksistasi. Mikäli lentoyhtiö kieltäytyy auttamasta, voit avata korvaushakemuksen alla olevasta linkistä:

Korvaushakemus (button)

 

Jos lennon peruuntuminen johtuu matkustusrajoituksista liittyen Ukrainan konfliktiin, et ole oikeutettu korvaukseen - vain lentolippujesi takaisinmaksuun. Jos haluat apua hyvityksen kanssa, voit avata korvaushakemuksen yllä olevasta linkistä. Mikäli voitamme korvausvaatimuksen, palvelumaksumme on 30% hyvityksen loppusummasta. Mikäli häviämme, palvelumme on ilmainen. No cure - no pay.

 

Jos korvausvaatimuksesi on vietävä oikeuteen, oikeudenkäyntiä varten perimme maksun, joka on enintään 15% hyvityksen loppusummasta. Palkkio kattaa yrityksemme lakiosaston ja ulkoisten lakimiesten työn sekä oikeudenkäyntikulut jne.

Mikäli häviämme, palvelumme on ilmainen. No cure - no pay.

 

En ole kuullut lentoyhtiöltä lentoni tilanteesta

Mikäli lentosi ei ole vielä peruttu, mutta et ole saanut tietoa lentoyhtiöltä, sinun tulee olla kärsivällinen. Emme tiedä, milloin Ukrainan tilanne paranee, joten emme osaa arvioida tilannetta esimerkiksi kesän lennoista.

 

Jos et halua odottaa tilanteen kehittymistä, älä silti peru lentoasi itse. Mikäli perut lentosi, menetät oikeutesi saada hyvitystä. Suosittelemme ottamaan yhteyttä lentoyhtiöon. Jossakin tilanteissa lentoyhtiö voi tarjota etuseteliä, vaikka lentoa ei olisi vielä peruttu. Otathan huomioon, että lentoyhtiö ei ole velvollinen tarjoamaan hyvitystä, jos lentoasi ei ole peruttu.

Lentoni on myöhässä

Venäjän lentotilan sekä monen muun kohteen ollessa suljettu, Euroopan Aasian välillä saattaa ilmetä lentojen myöhästymisiä, koska lennot eivät ole sallittuja Venäjän lentotilassa.

 

Jos lentosi on myöhässä Ukrainan konfliktin vuoksi, korvaus ei ole mahdollinen. Aseellinen konflikti on poikkeuksellinen olosuhde, jolloin myöhästyminen ei ole lentoyhtiön vastuulla. Tällöin et ole oikeutettu korvaukseen.

 

Ostin lentoni matkatoimistolta

Mikäli olet ostanut lentolippusi kolmannelta osapuolelta, kuten kiwi.com, tarvitset todennäköisesti oikeudellista apua, jotta saat hyvityksen lentolipuista. Lentoyhtiö uskoo, että matkatoimisto hyvittää liput, mutta matkatoimisto luulee lentoyhtiön olevan vastuussa hyvityksestä.

 

Suosittelemme, että otat yhteyttä molempiin osapuoliin, jospa toinen niistä vapaaehtoisesti hyvittäisi lentolippusi. Mikäli molemmat kieltäytyvät, viemme korvausvaatimuksen oikeuteen, sillä lentoyhtiö on velvollinen maksamaan hyvityksen. Autamme mielellämme saamaan hyvityksesi. Voit avata korvaushakemuksen tästä linkistä (link).

 

 

Matkustusrajoitukset

Jos olet suunnitellut matkan parin kuukauden sisälle, suosittelemme tarkistamaan ulkoministeriön nettisivuilla. Sieltä saat matkustusrajoitteet kaikkien maiden osalta, joita konflikti koskee.

 

Vaikka Ukrainan konflikti on poikkeuksellinen olosuhde, et jää täysin ilman oikeuksia. Jos tilanteesi liittyy johonkin muuhun tilanteeseen, otathan yhteyttä meihin sähköpostille [email protected] tai chat-palvelumme kautta. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi.

 

Oliko lentosi myöhässä tai peruttu? Tee korvaushakemus!

Lentoapu auttaa saamaan jopa 600 euron korvauksen, jos lentosi oli myöhässä tai peruttu

 Tuhansia tyytyväisiä asiakkaita

 Tehokas ja asiantunteva palveu

 Riskitöntä, nopeaa ja helppoa!