Lentoapu-v-white-kopi.png

Kolme matkakohdetta keväälle 2022

February 2022

Viimeisin kirjoitus

Yleisimmät väärinkäsitykset lentojen viivästymiskorvauksista

September 2023

Kolme matkakohdetta keväälle 2022

 

Alkukevään aikana varmasti usein mietit, että joudut odottamaan vielä pitkään valoa ja lämpöä. Joten miksipä et suunnittelisi lomamatkaa lämpimään - ja vaihtaisi tätä pimeää ja ankeaa aikaa aurinkorasvan tuoksuun ja auringonpaisteeseen?

 

Moni matkakohde tarjoaa sinulle aurinkoa ja lämpöä. Me Lentoavulla listasimme kolme matkakohdetta, jotka ovat erityisesti heille, jotka haluavat tänä keväänä kokea eksoottisen ja ikimuistoisen lomamatkan.

Mexico 

Ensimmäisenä matkakohteena haluamme suositella Meksikoa, joka on väkiluvultaan toiseksi suuri Latinalaisamerikkalainen maa, jossa asuu yli 126 miljoonaa asukasta. Meksiko on täynnä kulttuuria ja nähtävyyksiä. Maa on kaunis ja luonto monipuolista. Löydät Meksikosta paljon vuoria, uniikkeja uimarantoja, kauniita jokia sekä pyramideja. Lisäksi turisteille on tarjolla paikallista meksikolaista ruokaa, kuten burritoja ja tacoja, jotka jo itsessään ovat osa kokemusta.

 

Lämpötila: 22-26C

Lentoaika: Helsinki Vantaalta n. 20h

Esimerkkejä nähtävyyksistä:

 

Mexico City

Kaupungissa asuu n. 21 miljoonaa asukasta. Kaupunki on täynnä kauniita kirkkoja, museoita ja fantastisia paikallisia ruokaelämyksiä. Joka vuosi kaupungissa vierailee n. miljoona turistia ihastelemassa kaunista arkkitehtuuria ja mielenkiintoista kulttuuria.

 

Rannat

Meksikon itärannikolla Karibianmeren vieressä sijaitseva Jukatanin niemimaa tarjoaa sinulle varmasti erityisen kokemuksen. Ranta on itsessään ainutlaatuinen kokemus, ja lisäksi voit snorklata ja nähdä monia erilaisia värikkäitä kaloja, merikilpikonnia sekä koralliriutan.

 

Chiapas vuoristo

Meksikon suurin arkeologinen alue nimeltään Palenque sijaitsee Chiapasin vuoristossa, ja sitä ympäröi upea viidakko. Siellä voit ihastella Maya-raunioita sekä kiivetä pyramidia pitkin, ja päästä siis todella lähelle ainutlaatuista ympäristöä. Suuri temppeli “The Temple of the Inscriptions” on muistomerkki J’inich Janaabille, joka johti Panlenquesia seitsämännellä vuosisadalla.

Kaiken kaikkiaan, Meksiko on matkakohde, joka tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia sekä rentoutumiseen että aktiviteetteihin.

 

Thaimaa

Toinen ehdottamamme maa on Thaimaa, jossa asuu 65 miljoonaa asukasta, joista n. 10 miljoonaa asuu pääkaupungissa Bangkokissa. Thaimaa on täynnä maailman parhaita ruokaelämyksiä, kulttuuria ja kauniita rantoja. Thaimaassa koet monipuolisia kokemuksia - voit kokeilla sukeltamista, nähdä viidakon, sekä pääset todella kokemaan suurkaupungin vilinän. 

 

Lämpötila: 30-36C

Lentoaika: Helsinki Vantaalta n. 10h

Esimerkkejä nähtävyyksistä:

 

Makaavan Buddhan temppeli (Wat Pho)

Tämä nähtävyys on näkemisen arvoinen. Temppelissä on 46 metrinen makaava Buddha. Siellä on myös mahdollista heittää kolikkoa yhteen 108 pronssisesta kulhosta, minkä uskotaan tuovan onnea.

 

Bamboo Island

Saarta kutsutaan paratiisisaareksi, jossa vesi on kristallinkirkasta ja hiekka puhtaan valkoista. Saarella voit nauttia auringosta tai pystytellä puiden varjossa. Ranta on täydellinen rauhoittumiseen ja rentoutumiseen, koska saarella ei ole esimerkiksi hotelleja. Saarelle on hyvä tehdä koko päivän kestävä reissu.

 

Elephant Nature Park

Eläinystäville tämä nähtävyys on täydellinen, koska voit nähtä pelastettuja elefantteja. Voit myössyöttää ja pestä näitä ainutlaatuisia eläimiä ja tavata asiantuntijoita, jotka yrittävät auttaa Thaimaan elefantteja.

 

Gran Canaria

Kolmas ehdotuksemme, johon suosittelemme matkustamaan keväällä, on Gran Canaria. Se on yksi saari Kanariansaarista, joka on tunnettu sen pitkistä hiekkarannoista ja mahtavasta ilmastosta ympärivuoden. Saarella asuu noin 846000 asukasta ja vuoden aikana siellä vierailee n. 3 miljoonaa turistia.

Saari on täydellinen matkustuskohde, jos haluat aurinkoa ja nähdä kaunista luontoa.

 

Lämpötila: 18-23C

Matkustusaika: Helsinki Vantaalta n. 6h

Esimerkkejä nähtävyyksistä:

 

Las Palmaksen kaupunki

Las Palmas on Gran Canarian pääkaupunki ja suurin kaupunki Kanariansaarilla. Siellä asuu noin 380000 asukasta. Kaupunki on moderni suurkaupunki, jossa on paljon kauppoja ja ravintoloita. Las Palmasin vanhassa kaupungissa voit kulkea vanhoja mukulakivikatuja, nähdä vanhoja espanjalaisia siirtomaataloja ja myös kaupungin hiekkarannan. Legendaarinen ranta Las Canteras on 800 metriä pitkä ranta ja siellä voi harrastaa erilaisia ranta-aktiviteetteja, kuten rantajalkapalloa ja -lentopalloa.

 

Holiday World Maspalomasissa

Holiday Wordl on Gran Canarian suurin huvipuisto. Suosittelemme huvipuistoa etenkin lapsiperheille. Siltä löytyy esimerkiksi peliautomaatteja, keilahalli ja elokuvateatteri sekä maailmanpyörä. Huvipuisto sopii niin pienemmille kuin isommillekin lapsille. Sisäänpääsy maksaa n. 10 euroa, ja sillä rahalla pääset kokemaan monia elämyksiä tässä suositussa huvipuistossa. 

 

Palmitos -lintupuisto

Tämä puisto on Gran Canarian suosituin nähtävyys perheille. Puisto tarjoaa esimerkiksi paljon palmuja, yli 200 lintulajia, akvaarion ja kaktuksia. Jos olet kiinnostunut aktiivisesta ja monipuolisesta kokemuksesta, Palmitos -puisto on sopiva valinta.

 

Olipa unelmalomasi jokin yllä mainituista tai ihan mikä tahansa, ja jos matkallasi kohtaat ongelmia lennon myöhästymisen , peruuntumisen tai ylibuukkauksen kanssa, sinun tulee muistaa oikeutesi saada korvausta. Olet tervetullut ottamaan yhteyttä [email protected]. Autamme mielellämme sinua, mikäli tarvitset apua korvauksen tai hyvityksen saamisessa.

Kirjoittaja: Melik Karatas