Lentoapu-v-white-kopi.png

Oletko valmis kesälomalle? Tässä ovat oikeutesi lennoilla.

October 2024

Viimeisin kirjoitus

Oletko valmis kesälomalle? Tässä ovat oikeutesi lennoilla.

October 2024

5 vinkkiä kesälomamatkaa varten

Kesä merkitsee monille pitkään odotettua lomaa, johon usein liittyy aurinkoa, rentoutumista ja uusia seikkailuja. Jotta kesälomamatkasi sujuisi mahdollisimman mutkattomasti, on hyvä ottaa huomioon muutamia tärkeitä seikkoja etukäteen. Tässä muutamia hyödyllisiä vinkkejä kesälomamatkalle sekä ohjeet, miten toimia, jos lentosi on viivästynyt tai peruttu.

 

Suunnittele kesälomamatkasi hyvissä ajoin ja ole joustava

Kesälomalla on tärkeää suunnitella matkasi hyvissä ajoin. Varaamalla lennot ja majoituksen etukäteen vältät viime hetken kiireen ja mahdolliset loppuunmyydyt vaihtoehdot. Joustavuus matkustuspäivien suhteen voi myös auttaa säästämään, sillä hinnat vaihtelevat ajankohdasta riippuen. Näin voit löytää edullisempia tarjouksia ja välttää ruuhkaisimmat matkustuspäivät.

 

Seuraa sääolosuhteita ja lentoyhtiön tiedotteita

Kesällä kelit voivat olla arvaamattomia, joten on hyvä seurata sekä kotimaan että matkakohteen sääennusteita. Tämä auttaa varautumaan muutoksiin matkasuunnitelmissasi. Lisäksi kannattaa tarkistaa lentoyhtiön päivitykset säännöllisesti mahdollisten lentojen peruutusten tai viivästysten varalta.

 

Jos kesälomalentosi perutaan

Jos lentosi peruutetaan, ota viipymättä yhteyttä lentoyhtiöön saadaksesi tietoa vaihtoehdoistasi. EU-lainsäädäntö takaa matkustajille oikeuden korvaukseen, aterioihin ja tarvittaessa majoitukseen viivästyksen keston ja matkan pituuden perusteella. Lentoapu voi auttaa sinua varmistamaan, että saat ansaitsemasi korvauksen. Voit lukea lisää oikeuksistasi lennon peruuntuessa täältä.

 

Jos lentosi myöhästyy kesälomamatkalla

Jos lentosi myöhästyy, pidä itsesi ajan tasalla seuraamalla lentoyhtiön tiedotteita ja mahdollisia muutoksia matkasuunnitelmissasi. Mikäli viivästys on merkittävä, voit olla oikeutettu jopa 600 euron korvaukseen sekä aterioihin EU-asetuksen mukaisesti. Muista säilyttää kaikki asiakirjat ja kuitit viivästyksen aiheuttamista kuluista varmistaaksesi, että saat sinulle kuuluvan korvauksen. Lue lisää oikeuksistasi lentosi viivästyessä täältä.

 

Jos ensimmäinen lentosi myöhästyy tai peruuntuu ja tämän vuoksi myöhästyt jatkolennoltasi

Jos kesälomamatkasi keskeytyy jatkolennolta myöhästymisen vuoksi, sinulla saattaa olla oikeus korvaukseen. Tämä edellyttää kuitenkin, että matkasi on varattu yhtenä kokonaisuutena yhdellä varausnumerolla. Lentoyhtiön velvollisuutena on järjestää sinulle yleensä uusi lento sekä tarvittaessa majoitus. Muista säilyttää kaikki aiheutuneet kuitit, sillä ne voivat oikeuttaa sinut lisäkorvauksiin. Voit lukea lisää oikeuksistasi myöhästyneen jatkolennon osalta täältä.

 

Oliko kesälomamatkallasi häiriöitä?

Jos lentosi oli peruttu tai myöhästynyt kauan odotetun kesälomamatkasi aikana, Lentoapu on valmis auttamaan sinua. Vain kolmessa minuutissa voit tarkistaa oikeutesi korvaukseen ja luoda tapauksen kanssamme.

Kirjoittaja: Johan Thybo