Lentoapu-v-white-kopi.png

3 lämmintä pääsiäiskohdetta

March 2020

Viimeisin kirjoitus

Lennon peruuntuminen koronaviruksen vuoksi

March 2020

3 lämmintä pääsiäiskohdetta

Pääsiäinen ja sen mukanaan tuoma pitkä viikonloppu lähestyvät.

Lentoapu on valikoinut 3 lämmintä ja elämyksiä tarjoavaa kohdetta sinulle, joka haluat viettää pääsiäislomaasi lämpimämmillä leveysasteilla.

Hania, Kreeta, Kreikka

Lämpötila: 20°
Matkustusaika: 4 tuntia (suora lento)Kreeta on Kreikan saarista suurin, ja sillä on eteläisestä sijainnistaan johtuen yli 300 aurinkopäivää vuodessa. Kreeta on siksi yksi suosituimmista lomakohteista ja monen valinta silloin, kun tähtäimessä on kotimaata lämpimämpi kohde.

Saarella on lukuisia hiekkarantoja ja paljon nähtävää ja koettavaa.

Hania on yksi Kreetan suosituimmista kaupungeista, joka usein valikoituu matkailijoiden kohteeksi, kun suunnitelmissa on Kreetan-loma.

Kaupungissa on n. 70 000 asukasta, ja se tarjoaa niin auringonpalvontaa, shoppailua, sykkivää yöelämää kuin makuelämyksiäkin. Kaupungin suosituilla markkinoilla voi tehdä löytöjä ja nauttia tuoreiden yrttien, juustojen ja oliivien tuoksusta.


Dubai, Yhdistyneet arabiemiirikunnat

Lämpötila: 28–32°
Matkustusaika: 6–7 tuntia (suora lento)Dubai on suuri kulttuurien ja kansallisuuksien sulatusuuni ja täydellinen kohde, jos kaipaat lomaltasi lämpöä, ostosmahdollisuuksia ja päätä huimaavia näköaloja. Aavikkokaupunki tarjoaa monenlaisia ääripäitä. Dubaissa on sekä maailman suurin ostoskeskus Dubai Mall että maailman korkein rakennus Burj Khalifa. Samassa keskuksessa on niin luistelurata kuin akvaariokin, joten elämyksiä on koko perheen tarpeisiin. Dubain tarjoamien elämysten listalla ovat myös jeeppisafari, Gold Souk -kultamarkkinat, laskuvarjohyppääminen ja keinotekoinen Jumeiran palmusaari sekä paljon, paljon muuta.

Vain 15 % Dubain asukkaista on paikallisia, joten tunnelma on todella kansainvälinen. Dubain-matkallasi sinun on myös mahdollista kokea naapuriemiraatti Abu Dhabi, joka on vain muutaman tunnin ajomatkan päässä. Käynnin Abu Dhabissa voi usein yhdistää matkanjärjestäjän tarjoamaan matkapakettiin tai mahdollisuutta siihen voi kysyä omasta hotellistaan.


Marrakech, Marokko

Lämpötila: 18–22°
Matkustusaika: 5 tuntia ja 30 minuuttia (suora lento)Pohjois-Afrikan elämyskaupunki Marrakechia kutsutaan usein myös vaaleanpunaiseksi kaupungiksi. Kaupungin ytimessä on elämää sykkivä Djemaa el-Fna -tori, jolla voit kohdata katusoittajia, ruokakojumyyjiä, käärmeenlumoojia ja akrobaatteja.

Kävelykierros Medinassa tarjoaa shoppailua sokkeloisilla kaduilla, joilla kaupataan värikkäitä ja kaikenkokoisia mattoja, taianomaisia lamppuja ja käsintehtyä keramiikkaa.

Marrakech sijaitsee Marokon keskiosissa, eikä sen läheisyydessä siksi ole uimarantoja. Uimiseen on kuitenkin mahdollisuus monissa huipputason hotelleissa ja resorteissa, jotka tarjoavat täydelliset puitteet rentoutumiselle.

Uusi kaupunginosa Guéliz tarjoaa ylellisiä ostosmahdollisuuksia, ensiluokkaisia ravintolaelämyksiä, museoita sekä puistoja, joista esimerkkinä voidaan mainita muotisuunnittelija Yves Saint Laurentinkin omistuksessa ollut Jardin Majorelle -puutarha.

Jos kaipaat menoa ja meininkiä, valintasi on ravintola-teatteri Chez Ali! Se on todellinen marokkolainen ilottelujuhla, ja pääset nauttimaan esimerkiksi Tuhannen ja yhden yön tarinoihin perustuvista esityksistä. Tarjolla on perinteisiä marokkolaisia herkkuja ja teetä sekä vatsatanssijoita, ratsastajia ja ilotulitusnäytöksiä.

Valikoituupa kohteeksesi sitten Hania, Dubai, Marrakech tai jokin aivan muu, toivotamme sinulle onnistunutta matkaa! Lomasta kuuluu nauttia mukavassa ja rentouttavassa ympäristössä – ei täpötäydessä lentoterminaalissa. Jos kohtaat pääsiäisen lentomatkoillasi ikäviä yllätyksiä, muista vaatia niistä korvausta!

Jos olet jo joutunut kokemaan lennon peruuntumisen, myöhästymisen tai ylibuukkauksen viimeisten kolmen vuoden aikana, kehotamme kokeilemaan sivuillamme olevaa laskuria. Sen avulla saat tietää, voitko olla oikeutettu saamaan lentoyhtiöltä rahallisen korvauksen.

Haluatko kuulla lisää lentomatkustajan oikeuksista? Soita meille! Olemme valmiina auttamaan arkisin klo 8.00–16.00.

Kirjoittaja: Dina Oali