Lentoapu-v-white-kopi.png

Matkustatko syyslomalla? Lue lentomatkustajan oikeuksista

September 2024

Viimeisin kirjoitus

Oletko valmis kesälomalle? Tässä ovat oikeutesi lennoilla.

October 2024

5 vinkkiä syyslomamatkalle

 

Syysloma on suosittua matkustusaikaa, ja moni odottaa innolla taukoa arjesta. Lentoapu auttaa varmistamaan, että matkasi sujuu mahdollisimman hyvin, ja varmistaa, että saat korvauksen, jos lentosi myöhästyy tai peruuntuu.

 

Tässä viisi tärkeää asiaa, jotka kannattaa muistaa syyslomamatkalla, jos lennät kohteesta toiseen.

 

Varaudu viivästyksiin ja peruutuksiin syyslomamatkallasi

Syysloma on mukavaa matkustusaikaa, mutta viivästyksiä ja peruutuksia voi tapahtua milloin tahansa. On tärkeää varautua tähän etukäteen. Jos lentosi myöhästyy tai peruuntuu, sinulla on EU-lainsäädännön nojalla oikeus korvaukseen. Lentoapu auttaa sinua saamaan korvauksen, jotta sinun ei tarvitse käsitellä stressaavaa tilannetta yksin. Voit huoletta jättää oikeudelliset asiat meidän hoidettavaksemme.

 

Tarkista lentoyhtiön käytännöt

Ennen syysloman varaamista kannattaa tarkistaa lentoyhtiön käytännöt. Jotkin yhtiöt tarjoavat joustavampia peruutus- tai uudelleenvarausvaihtoehtoja kuin toiset. Tämä voi tuoda mielenrauhaa, jos matkaasi tulee muutoksia. Ota myös selvää, miten voit muuttaa lippua, jos suunnitelmasi muuttuvat.

 

Vältä ylimääräisiä kuluja matkustaessasi syyslomalla

Jos haluat matkustaa edullisesti syyslomalla, on tärkeää kiinnittää huomiota lippujen varaamisajankohtaan. Hintataso vaihtelee huomattavasti sen mukaan, kuinka aikaisin varaat ja milloin matkustat. Lentoapu suosittelee olemaan joustava matkustuspäivien suhteen ja hyödyntämään hintojen seurantatyökaluja parhaiden tarjousten löytämiseksi. Varaamalla liput ajoissa tai valitsemalla vähemmän ruuhkaisia päiviä voit usein säästää merkittäviä summia. 

 

Lentolippuja ostaessasi suosittelemme varaamaan ne suoraan lentoyhtiöltä tai heidän valtuuttamaltaan matkatoimistolta. Lippujen hankkiminen ulkomaisten myyntisivustojen kautta voi joskus tulla kalliimmaksi kuin alun perin luulit, sillä lisäkustannukset ja -maksut saattavat yllättää. Lisäksi hyvitysten saaminen näiltä sivustoilta voi olla hankalampaa verrattuna tilanteeseen, jossa liput on ostettu suoraan lentoyhtiöltä.

 

Jatkolennolta myöhästyminen syyslomamatkalla

Jatkolennolta myöhästyminen ensimmäisen lennon viivästymisen tai peruutuksen vuoksi voi olla turhauttavaa. On kuitenkin hyvä tietää, että useimmissa tapauksissa sinulla on oikeus korvaukseen, jos koko matkasi on ostettu yhden varausnumeron alla. Lentoapu voi auttaa sinua saamaan ansaitsemasi korvauksen, jos myöhästyt jatkolennolta. 

 

Jos myöhästyt jatkolennolta, lentoyhtiön on  yleensä autettava sinua järjestämään uusi lento loppukohteeseesi. Tämä voi tarkoittaa joko uudelleenvarausta seuraavalle vapaalle lennolle tai vaihtoehtoista kuljetusta. Jos uusi matkasuunnitelmasi vaatii yöpymistä, lentoyhtiön on myös järjestettävä majoitus sekä kuljetus lentoaseman ja hotellin välillä. 

 

Muista dokumentoida kaikki menetetystä jatkoyhteydestä aiheutuvat kulut. Lue lisää oikeuksistasi, kun myöhästyt jatkolennolta.

 

Harkitse matkavakuutusta syyslomallesi

Hyvä matkavakuutus voi pelastaa sinut monilta odottamattomilta kustannuksilta ja hankaluuksilta. Jos matkasi peruuntuu, viivästyy tai matkatavarasi katoavat, matkavakuutus voi kattaa osan näistä kuluista. Ennen syyslomamatkaa on tärkeää selvittää, mikä vakuutus sopii parhaiten tarpeisiisi. Tarkista myös, kattaako nykyinen vakuutuksesi matkustamisen, vai tarvitsetko lisävakuutuksen.

 

Keskeytyikö syyslomamatkasi?

Noudattamalla näitä vinkkejä voit varmistaa sujuvamman ja stressittömämmän syyslomamatkan. Muista, että lentosi myöhästyessä tai peruuntuessa Lentoapu on aina valmiina auttamaan sinua korvauksen saamisesssa. Vaadi korvausta täältä

 

Hyvää matkaa! Pienellä valmistautumisella voit nauttia syyslomastasi ja välttää turhat huolet.

Kirjoittaja: Sine Wainoe