Lentoapu-v-white-kopi.png

Onko mahdollista ottaa omia eväitä käsimatkatavaroihin?

March 2023

Viimeisin kirjoitus

Yleisimmät väärinkäsitykset lentojen viivästymiskorvauksista

September 2023

Onko mahdollista ottaa omia eväitä käsimatkatavaroihin?

 

Kaikki varmasti tunnistavat tilanteeseen, kun saavut lentokentälle ja sinun pitäisi ostaa eväitä, ja olisit voinut ostaa ne paljon edullisemmin ennen matkaa. Lisäksi lennolla tarjoiltava ruoka ei välttämättä ole kaikkien makuun tai se ei täytä tarpeeksi. Siksi on ymmärrettävää, jos haluat ottaa lennolle omat eväät käsimatkatavaroihin.

Harva tietää, että on sallittua tuoda ruokaa turvatarkastuksen läpi. Tästä syystä olemme tehneet oppaan, mitä lennolle saa tuoda mukaan.

Turvallisuusohjeet lentokentällä

Kaikki välipalat, kuten keksit, leivät, sipsit, karkit ja muu kiinteässä muodossa olevat eväät voit ottaa mukaan turvatarkastuksen läpi. Eväät tulee kuitenkin olla suljetussa pussissa, josta turvatarkastaja voi selkeästi nähdä pussin sisällön. 

 

Lennolle ei saa ottaa mukaan kotona valmistettua ruoka-annosta. Turvatarkastuksen läpi ei saaottaa keittoja, pataruokia tai kastikkeita. Lisäksi osittain nestemäiset tuotteet, kuten pesto, hillot, öljyt, eivät ole sallittuja lentokoneeseen. Luonnollisesti omia juomia ei saa ottaa mukaan, mutta niitä saat ostettua turvatarkastuksen jälkeen.

 

100 ml -sääntö

Kaikki nesteet tai nestemäiset aineet käsimatkatavaroissa tulee olla enintään 100ml. Aineita saa olla enemmän kuin yksi, mutta kaikki tulee mahtua 1 litran läpinäkyvään muivipussiin.

 

Nestemäisiä aineita voi olla esimerkiksi:
Aineet, joite ei voi juoda: hajuvesi, ripsiväri, rasvat ja deodorantti

Lastenruoka on kuitenkin poikkeus. On täysin hyväksyttävää ottaa esimerkiksi äidinmaidonkorvikkeet ja vauvanruokaa turvatarkastuksen läpi lentokoneeseen. Nestemäärä siis saa ylittää lastenruuan osalta yli 100 ml.

Säännöt lennolle sallituista elintarvikkeista

Kerroimme ylempänä, mitkä ovat sallittuja ottaa turvatarkastukseen ja niin sanotulle turva - alueelle. Säännöt omien ruokien syömisestä lentokoneessa saattaa vaihdella lentoyhtiöstä riippuen. Kaikilla lentoyhtiöillä on omat säännöt omien ruokien tai juomien nauttimisesta lennolla.

 

Listasimme kuuden lentoyhtiön mielipiteet, onko hyväksyttävää ottaa omia ruokia lentokoneeseen:

SAS

SAS:n lennoille on sallittua ottaa omia ruokia, mikäli ne tuodaan noudattaen turvatarkastuksen ohjeistusta. Kuitenkin kaikki tuotteet, jotka sisältävät maapähkinöitä, ovat kielletty allergikkojen vuoksi.

 

Norwegian

Norwegianin lennoille saa ottaa mukaan omia ruokia ja juomia. Lennolla ei saa kuitenkaan

juoda mukaan otettuja alkoholijuomia.

 

Ryanair

Ryanairin lennoille on sallittua ottaa mukaan omia ruokia, mutta turvallisuussyistä lennoille ei

saa ottaa lämpimiä juomia.

 

TUI

TUI:n lennoille ei saa ottaa omia eväitä.

 

Thomas Cook Airlines

Thomas Cook Airlines:n lennoille ei saa ottaa omia eväitä.

 

Me Lentoavulla olemme auttaneet yli 175000 lentomatkustajaa vuodesta 2014. Autamme saamaan taloudellista korvausta ja hyvitystä perutuista, myöhästyneistä ja ylibuukatuista lennoista. Mikäli tarvitset apua kamppailussa lentoyhtiötä vastaan, ota yhteyttä [email protected]. Suosittelemme sinua kokeilemaan nettisivujemme laskuria, jotta voit tarkistaa mahdollisen korvauksesi määrän.

Kirjoittaja: Melik Karatas