Lentoapu-v-white-kopi.png

Pidennetty viikonloppu suurkaupungissa

April 2022

Viimeisin kirjoitus

Yleisimmät väärinkäsitykset lentojen viivästymiskorvauksista

September 2023

Pidennetty viikonloppu suurkaupungissa

Mihin suurkaupunkiin haluaisit lähteä pidennetyksi viikonlopuksi? Mitkä tekijät ovat ratkaisevassa asemassa matkakohteen valinnassa: kulttuuri, historia, arkkitehtuuri tai ruoka?

Lentoapu on valinnut 4 matkakohdetta, jotka sopivat sinulle, joka haluaa lähteä kaupunkilomalle ja nähdä monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä.

 

Pariisi

Pariisi on Ranskan pääkaupunki ja kaupunki sijaitsee Pohjois-Ranskassa. Kaupungissa asuu n. 2,2 miljoonaa asukasta, ja sen pinta-ala on noin 105,4 km². Pariisi on yski maailman suosituin kaupunki, jossa vierailee vuosittain jopa 25 miljoonaa turistia. Pariisiin on mahdollista päästä kahden kansainvälisen lentokentän - Charles de Gauellen ja Orlyn - kautta.

Kaupunkia alettiin kutsua valon kaupungiksi, kun Ludvig XIV vuonna 1667 päätti, että kaikki kaupungin kadut tulisi valaista talvella, jotta rikollisuuden ja kiertolaisten vähentämiseksi. Tämä tarkoitti, että kaikki pariisilaiset saattoivat liikkua turvallisesti yöllä, ja tämä on tehnyt Pariisista Euroopan valaistuimman kaupungin. Lisäksi kaupunkia kutsutaan myös rakkauden kaupungiksi - sillä Pariisi voi tarjota turisteille elämyksen, jota et koe muissa paikoissa. Kaupunki on tunnettu ainutlaatuisista elämyksistä sekä esimerkiksi heidän leivonnaisistaan ja viineistä paikallisissa kahviloissa. Kiertely kauniissa ja viihtyisässä ympäristössä on elämys itsessään.

 

Matka-aika: Helsinki Vantaan lentokentältä n. 3 tuntia.

Listasimme ainutlaatuisia nähtävyyksiä Pariisissa:

Eiffel-torni

Eiffel-torni rakennettiin vuoden 1889 maailmannäyttelyä varten kunnianosoituksena Ranskan vallankumouksen 100-vuotisjuhlille. Torni on kaupungin maamerkki, josta on tullut Ranskan kansainvälinen symboli, ja tämä näkyy kävijämäärässä, joka on jopa 7 miljoonaa vuodessa. Torni on 324 metriä korkea ja tornin huipulle on 1665 askelmaa, joten jos haluat aktiviteetin, jossa nauttia kauniista näkymistä Pariisiin, tämä aktiviteetti on sopii varmasti sinulle. 

 

Louvren taidemuseo

Louvre on museo Pariisissa, jossa on esillä muun muassa Mona Lisan maalaus. Louvresta tehtiin museo linnoituksesta vuonna 1793, ja nykyään se on maailman suurin museo. Museon lasipyramidi on valmistettu yksinomaan lasista ja metallista, ja se on nykyään yksi Pariisin tunnetuimmista maamerkeistä.

Riemukaari

Riemukaari on muistomerkki Napoleonin sotaretkien ja suuren armeijan kunniaksi. Sitä alettiin rakentaa vuonna 1806, mutta valmistui vasta vuonna 1836. Keisari Napoleon aloitti 50 metriä korkean rakennusprojektin, joka on nykyään yksi Pariisin kuuluisimmista monumenteista.

 

Venetsia

Venetsia on kaupunki Koillis-Italiassa ja Veneton alueen pääkaupunki. Suuren satamakaupungin pinta-ala on n. 415 km², ja sen väkiluku on noin. 262 000. Kaupunki tunnetaan idyllisistä kanavista, silloista, kapeista kaduista ja vinoista taloista. Mutta Venetsia tunnetaan ennen kaikkea gondoleistaan, jotka purjehtivat kaikkien kanavien ympäri ja laulavat rakastuneille pariskunnille mustavalkoraitaisissa puseroissa. Nykyään on noin 15 kanavaa, jotka ylittävät 400 siltaa ympäri kaupunkia.

 

Matka-aika: Helsinki Vantaan lentokentältä n. 3 tuntia

Listasimme ainutlaatuisia nähtävyyksiä Venetsiassa:

 

Pyhän Markuksen kirkko

Pyhän Markuksen kirkko San Marcon naapurustossa on ainutlaatuinen rakennus, jossa on viisi kellomaista kupolia, ja se on koristeltu kullalla, timanteilla, rubiineilla ja kirkon sisällä on kolme pienempää galleriaa. Kirkon katot, seinät ja kupolit ovat mosaiikkeja, jotka on tehty Jeesuksen elämästä. Kirkon huipulla 90 metriä korkeassa kellotornissa voit nauttia upeista näkymistä Venetsiaan. Joten jos kulttuuri on tärkeä osa lomaasi, Pyhän Markuksen kirkko on vierailun arvoinen.

 

Canal Grande

Grand Canal on Venetsian pääkanava. Se yhdistää useita pisteitä pienempien kanavien sokkeloon, mikä tarkoittaa, että se on kaupungin pääväylä. Se on täynnä vesibusseja, gondoleja ja vesitakseja, sillä autot on kielletty suuressa osassa kaupunkia. 38000 metriä pitkän, 30-90 metriä leveän ja 5 metriä syvän kanavan molemmin puolin on kirkkoja, hotelleja, palatseja ja monia muita julkisia rakennuksia, jotka ovat ehdottomasti kokemisen arvoisia.

 

Rialton silta

Kyseinen silta on Venetsian pääsilta ja se ylittää Canal Granden, kuten Venetsian monet muut sillat. Aikoinaan silta oli puuta, mutta vuonna 1591 silta muutettiin kivisillaksi. Sillalla on useita kauppoja, mikä tarkoittaa, että se on erittäin suosittu ja ruuhkainen turistikohde. Sillan toisen puolen päässä on Rialto Market, joka tarjoaa hedelmiä ja vihanneksia. Joten jos haluat todellisen kulttuurikokemuksen, sinun tulee käydä kyseisellä sillalla.

 

Berliini

Berliini on Saksan pääkaupunki, jossa on 3,5 miljoonaa asukasta. Noin 35 % kaupungista on kauniiden viheralueiden peitossa, kuten keskellä Berliiniä sijaitsevaa Tiergarten, ja se tunnetaanerityisesti vuonna 1844 avatusta eläintarhastaan. Berliini on yksi Euroopan suurimmista kaupungeista ja sen tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat mm. kaupungin arkkitehtuuri, museot, festivaalit, ostosmahdollisuudet, ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä - niiden monet historialliset kohteet. Berliinin historia on hyvin ainutlaatuinen ja sitä pidetään yllä, joten kävely ympäri kaupunkia on täällä aivan optimaalinen tapa tutustua kaupunkiin.

 

Matka-aika: Helsinki Vantaan lentokentältä n. 2 tuntia

Listasimme ainutlaatuisia nähtävyyksiä Berliinissä:

 

Berliinin muuri

Berliinin muuri rakennettiin varmistamaan, että ihmiset eivät matkusta pois Itä-Saksasta. Muurin murtumisesta 9. marraskuuta 1989 tuli symboli kylmän sodan päättymisestä, joten tämä muuri on valtava osa kaupungin historiaa. Muurin voi kokea muun muassa virallisella muistomerkillä Bernauer Strasse -kadulla, jossa näkyy muun muassa muurin osia ja vartiotorni.

 

Alexanderplatz

Alexanderplatz on Berliinin keskuspaikka. Aukio on täynnä näyttelyitä, markkinoita ja ihmisiä - sekä paikallisia että turisteja. Sen rakensi 1960-luvulla Itä-Saksan hallitus, jolloin Saksassa hallitsi kommunismi. Siksi paikka on ilmeinen, jos haluat tutustua Berliinin moniin kulttuurinähtävyyksiin ja muistomerkkeihin, kuten Brandenburgin portin ja holokaustin muistomerkin. Mutta nykyään aukiolta löytyvät hyvät ostosmahdollisuudet, niin tavarataloja kuin kivijalkakauppoja.

 

Juutalaisten holokaustin uhrien muistomerkki

Arkkitehti Peter Eisenmanin vetovoima on yksi Berliinin historiallisimmista. Muistomerkki sijaitsee Berliinin sydämessä ja koostuu 2 711 kivipilarista, jotka kattavat noin. 20 000 neliömetriä. Muistomerkki tehtiin Euroopan toisen maailmansodan aikana 6 miljoonan murhatun juutalaisen muistoksi.

 

 

Amsterdam

Amsterdam on Alankomaiden pääkaupunki, ja kaupungissa asuu n. 750 000 asukasta. Kaupunki tunnetaan vapaudestaan politiikassa, esimerkiksi homoseksuaalisuuden ja kannabiksen suhteen. Suurkaupungissa vierailee vuosittain tuhansia ihmisiä, jotka pitävät kaupunkia erittäin houkuttelevana, sillä kaupungin turistinähtävyydet ovat hyvin erilaisia kuin muissa suurissa kaupungeissa - esimerkiksi Punaisten valojen -alueella. Kaupungissa on hyviä ravintoloita, ostosmahdollisuuksia ja siellä on helppo kulkea pyöräillä ympäri kaupunkia.

 

Matka-aika: Helsinki Vantaan lentokentältä n. 2,5 tuntia

Listasimme ainutlaatuisia nähtävyyksiä Amsterdamissa:

 

Anne Frankin talo

Kolmannen valtakunnan ja toisen maailmansodan aikana kirjahyllyn taakse Anne Frankin isä piilotti kahdeksan ihmistä kahden vuoden ajaksi. Anne Frankin päiväkirjan ansiosta on nyt syntynyt museo, joka esittelee tämän ajanjakson tunnelmaa. Museosta löytyy  muun muassa valokuvia, elokuvia, otteita päiväkirjasta ja monia muita esineitä, jotka havainnollistavat talon tapahtumia.

 

Amsterdamin kanavat

Amsterdamissa on paljon kanavia, ja siksi kaupunkia kutsutaan pohjoisen Venetsiaksi. 1600-luvun alussa kaupungin väkiluku lisääntyi huomattavasti, ja siksi kanavat suunniteltiin sulkemaan keskustan samankeskisiin ympyröihin ja niitä oli tarkoitus käyttää puolustustarkoituksiin ja kaupankäyntiin. Veneretki viihtyisillä kanavilla on koettava - kaupungin neljä kaunista suurta pääkanavaa ovat Kerizersgracht, Singe, Prinsengracht ja Herengracht.

 

Madame Tussauds -museo

Amsterdamin sydämessä voit käydä Madame Tussauds -museossa. Siellä voit nähdä vahahahmoja suurista julkkiksista, jotka ovat tuttuja TV:stä tai mediasta, kuten George Clooneysta ja Lady Gagasta. Tämä museo sijaitsee myös Lontoossa ja Los Angelesissa, joten jos olet käynyt kyseisessä museossa muualla, niin museo on samankaltainen myös Amsterdamissa. Mutta jos et ole käynyt Madame Tussauds -museossa aiemmin, se on ehdottomasti hauska kokemus Amsterdamin reissullasi. Valitsemamme nähtävyydet auttavat antamaan sinulle mielikuvan valituista suurkaupunkikohteista.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirjoittaja: Philip Brechmann